7.3 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоБизнес, закони и политикабизнесЕдна планета - много предизвикателства (част четвърта)

Една планета – много предизвикателства (част четвърта)

-- Реклама --

Фотографската изложба ,,СЕЛСКО-ГРАДСКО” в рамките на Форума за земеделие в Брюксел е организирана и финансирана от Синджента

Текст Нора Динчева

rural-urbanЧрез силно въздействащи фотографии изложбата се опитва да насочи общественото мнение към връзката и противопоставянето на селските и градски райони. Повече от половината население в света обитава градски пространства, наблюдава се тенденция на обезлюдаване на селата, и в същото време прекомерна гъстота на градките пейзажи.

По данни на ООН до 2050 г., над 6 милиарда души или две трети от човечеството, ще живее в градовете. Динамиката и напрежението между градско-селско бива уловена от обективите на 450 професионални фотографи и още около 2 000 любители. Фотографската инициатива на Синджента стратира през 2013 г. като отговор на нарастващите предизвикателства в опазване на нашата планета. Поканени бяха всички фотографи, които искат да интерпретират чрез изкуството си съдбата на градските и селски райони.

Ян Брунински
Ян Брунински

Наградата за първо място за професионална фотография спечели поляка Ян Бруцински, който от години се е специализирал в снимането на обезлюдените селски райони в Източна Европа.

При любителската фотография първо място беше присъдено на Холи Линтон, дипломиран психолог, която живее и снима в Америка. Нейните творби са насочени преидмно към възможността да обитаваме света устойчиво и ангажирано.

Ян Брунински
Ян Брунински

 

Фотографиите на Бруцински могат да се видят в галерия “Аценбергер”, Виена

Anzenberger gallery, Absberggasse 27, A-1100 Wien

Фотографска изложба на Синджента може да се разгледа тук

__________________

Още по темата:

Една планета – много предизвикателства (част 1)

Една планета – много предизвикателства (част 2)

Една планета – много предизвикателства (част 3)

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации