6 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияЕвроизбори 2014: Как и къде да гласуваме на 25 май в Австрия

Евроизбори 2014: Как и къде да гласуваме на 25 май в Австрия

-- Реклама --

В алпийската република има разкрити четири избирателни секции. Изборният ден започва в 06 ч. и приключва в 19 ч. на 25 май

VoterВсеки, който иска да участва в изборите за Европейски парамент, може да гласува в една от четирите избирателни секции, отворени на територията на Австрия. Изборният ден започва в 06 ч. сутринта и завършва в 19 ч. местно време.

В избирателната секция се представя документ за самоличност (паспорт, лична карта или военна карта – само за военнослужещите) и декларация по образец. В случаите, когато паспортът или личната карта са с изтекъл срок, повредени, унищожени, изгубени или откраднати или са в процес на издаване, избирателят се допуска до гласуване, ако представи удостоверение, издадено от посолството на Република България, че е подал заявление за издаване на нов документ за самоличност.

Предварителната регистрация за участие в изборите чрез подаване на заявление не е задължителна. Правото на глас може да се упражни и когато лицето не фигирира в избирателните списъци, но отговаря на условията.

Адреси на избирателните секции в Австрия:

Виена – разкрити са две избирателни секции с един и същи адрес:

1040 Виена „Рехте Вийнцайле” 13 (сградата, в която се помещава търговското представителство, българското училище и постоянното представителство на България в ОССЕ)

Гр. Брегенц 6900

Ул. „Корнмарктщрасе“ № 16

Хотел Месмер

Hotel Messmer am Kornmarkt 

Kornmarktstraße 16

6900 Bregenz

 

Гр. Винер Нойщадт 2700

Ул. „Миислгасе“ № 4

 Mießlgasse 4

2700 Wiener Neustadt

Обръщение на президента Росен Плевнелиев преди Евроизбори 2014

 

Подробна информация за европейските избори и участващите партии може да намерите тук

_________________

Още по темата:

Защо избори 2014 са смислени и уникални

Има нещо гнило в тия избори – кой ще гласува в избирателните секции в Брегенц и Винер Нойщат? – теория на конспирацията за актовността на ДПС в Австрия

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации