6.6 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЗаявления за разкриване на изборни секции в страните от ЕС ще се...

Заявления за разкриване на изборни секции в страните от ЕС ще се подават до 29 април

-- Реклама --

До 29 април е срокът, в който ще могат да се подават заявления за разкриване на изборни секции в страните от ЕС, където ще може да се гласува на евровота на 25 май 
EUelectionsЗа да бъде разкрита секция, са нужни поне 20 заявления за населените места, в които има дипломатически мисии на България. В останалите населени места са нужни 40 заявления. Там, където на избори през последните 5 години е имало секция, в която да са гласували поне 100 души, също трябва да се образува такава.

Подаването на заявления ще може да става по електронен път – през интернет страницата на ЦИК, или с подписан формуляр по образец, подаден лично или изпратен по пощата с писмо до посолството или консулството в съответната страна.

В едно писмо може да има повече от едно индивидуално заявление. Все още обаче не е обявено от кога ще започне подаването на зявления.

Посланиците ще могат и сами да преценяват къде още да може да се гласува и да изпращат предложения до ЦИК. До 3 май комисията трябва да определи местата в държавите, в които ще се образуват секции.

Полезно в нета:

Портал за евроизбори 2014 г 

Интерактивна карта с посочени места с изборни секции по света 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации