5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрия„Физика на тъгата” е сред 10-те най-добри книги за месец март...

„Физика на тъгата” е сред 10-те най-добри книги за месец март в Австрия

-- Реклама --

Класацията на Австрийското радио и телевизия (ORF) оцени високо романа на Георги Господинов

 

В книжарницата на "Грабен" във Виена книгата на Георги Господинов "Физика на тъгата" стои редом с творбите на Умберт Еко и Варгес Лоса
В книжарницата на „Грабен“ във Виена книгата на Георги Господинов „Физика на тъгата“ стои редом с творбите на Умберт Еко и Варгес Лоса

Немскоезичното издание на романа на Георги Господинов „Физика на тъгата” бе високо оценено и от австрийските критици. В месечна класация на ORF те са подредили книгата сред 10-те най-добри четива за месец март.

Още с излизането си на немски език на 3-ти февруари „Физика на тъгата” получи високи оценки в Германия, а авторитетният Frankfurter Allgemeine Zeitung публикува на своята литературна страница откъс от него.

„Господинов постига с „Физика на тъгата” нещо изключително: той е забавен със своето меланхолично-хумористично и непринудено изказване, бездънно дълбок с митологичната си фантазия и художествено забележителен с размишленията си върху писането.”, заключава Der Freitag.

Не по-малко ласкава е оценката и на Badische Zeitung: „Книгата е съкровищница от натрупани мигове, мисли и изречения, закалени като стихове. Лабиринт, от който човек не иска никога да се измъкне, защото погрешните му пътища водят до силно сърцебиене и приказни изживявания.“

На 24 февруари Георги Господинов заедно с Илия Троянов и преводача Александър Зицман представи книгата си пред читателите в Грац.

Писателите Илия Троянов и Георги Господинов в Грац снимка Иво Велчев
Писателите  Георги Господинов (в ляво) и Илия Троянов в Грац
снимка Иво Велчев

 

Литературното четене във Виена ще бъде на 11 март от 19 ч. в Hauptbücherei, а в Залцбург на 24 март от 19.30 ч. в Galerie Untersberger-Kerschbaumer.

Писателят ще се срещне и с българските си почитатели на 20 март от 19 ч. в БКИ”Дом Витгенщайн”.

________________________________

Още по темата:

Георги Господинов: Литературата създава вкус и емпатия  – интервю на автора специално за Меланж Булгарен

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации