7.3 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНа топло сред картините на Нина Русева

На топло сред картините на Нина Русева

-- Реклама --

Талантливата художничка ни показва свят, изпълнен с динамика и красота

Нина Русева пред своите картини в БКИ"Дом Витгенщайн"
Нина Русева пред своите картини в БКИ“Дом Витгенщайн“

В студените февруарски дни, когато небето ни е захлупило с мъгла, често ни се иска да стоплим поглед в някоя цветна картина. Такава възможност предлага изложбата на младата българска художничка Нина Русева, подредена в БКИ”Дом Витгенщайн”.

60 платна обединени под името „Картини от пътя” грабват посетителя още с прекрачването на прага на залата.

Зареждащите ярки цветове, изпълващи творбите, изчистените форми и композиция обещават пътуване в друга реалност. И наистина Нина Русева успява да ни пренесе в нови земи (Индия, Антрактика, Карибите) и да ни дава възможност да помечтаем извън тесните рамки на ежедневието. На пръв поглед обикновените мотиви (лодка, покрив, поляна) са всъщност отправна точка за движение, за пътуване към нов хармоничен свят.

P1100758

Дори картините с ледените пейзажи на Антрактика не могат да ни върнат към студа на улицата, защото вече сме поели от топлината на Карибите, усмивките на Индия и чара на Венеция. Разходките из малките градски улички, край брега на морето или дори по островърхите покриви ни зареждат с усмивки. От платната блика младост и жизненост, която неусетно се предава на зрителя и тръгвайки си вече се усещаме по-свежи и пълни с живот.

Изложбата „Картини от пътя” на Нина Русева продължава до 24 февруари 2014 г.

БКИ”Дом Витгенщайн”

Паркгасе 18

За Нина Русева

Нина Русева е родена в София през 1977 г., живее и работи в София.

През 1996 г. завършва средното художествено училище за приложни изкуства в София със специалност „Текстил”, през 2002 г. завършва Националната художествена академия в класа на академик Светлин Русев със специалност „живопис”. От 2002 г. е член на Съюза на българските художници. Макар и млада, художничката Нина Русева има редица самостоятелни изложби в България и чужбина и участия в съвместни изложби и пленери. Печели и редица награди в конкурси за млади художници. През 2011 г. участва в изложбата „Българско съвременно изкуство в колекцията на Европейския парламент”.
Нейни картини са притежание на Европейския парламент, частни колекции в България, Франция, Германия, Италия, Испания, Израел, САЩ, Холандия.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации