10.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеНад 1 000 регистрирани за участие във форума „Кариера в България. Защо...

Над 1 000 регистрирани за участие във форума „Кариера в България. Защо не?” 2013

-- Реклама --

Рекорден е и броят на тазгодишните изложители – общо 60 организации ще се представят пред кандидатите за работа.

KBG-2013-online-badge-300x250-2Под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев ще се проведе шестото издание на най-големия кариерен форум за българи с опит и/или образование в чужбина „Кариера в България. Защо не?” (http://www.karieravbulgaria.com/). За събитието на 12 септември 2013 г. в Интер Експо Център София вече са се регистрирали над 1000 потенциални участници. Организатори на форума са сдружение „Тук-Там“ и фондация „Идентичност за България“.

Общо 60 са организациите, които ще се представят пред кандидатите за работа. Сред тях има български и международни компании, неправителствени организации и държавни институции.

Спонсори на форума са Philip Morris, HP, Telerik, Демакс АД, Virtual Affairs, Manpower и Coca Cola. Събитието се организира и с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина.

Семинарната програма пък ще бъде открита от ръководителя на Представителството на Европейската комисия за България Огнян Златев в 10:00. Не за първа година форумът ще се излъчва в чужбина, но за първи път се организират местни събития – потвърдени са излъчвания в Берлин, Дънди, Лондон и Маастрихт. Благодарение на BulStream.com, българите от чужбина, които не могат да присъстват лично, ще могат да „разгледат” форума и да се включат в дискусиите. Общо над 35 лектори ще участват в семинарната програма и ще споделят своя опит в професионалната реализация в България.

Тази година освен изложители на фирми, ще има и участници от т.нар. „Алея на завърналите се” – това са успешно реализирани инициативи като Мрежа хлебни къщи и Уча.се с видео уроци по най-трудните предмети в училище, които са на българи с опит и образование в чужбина. Добрите примери в търсенето на работа ще имат възможност да видят участниците и по време на кариерните консултации и фирмените презентации – ще може да чуете как се диктуват световните пазари от България, какво представлява професията „Ръководител на полети“ и още много други.

За доброто настроение на посетителите ще се грижат и компаните партньори на форума – Photo King ще ви позволи да направите тематична снимка, за закуска ще има био айрян и боза от Harmonica, кафе паузите са осигурени от Mondelez Bulgaria, обядът за изложителите ще ни приготвят от Култ Гурме, а жаждата ще се утолява с продуктите на Coca Cola Bulgaria и Пирин Спринг.

Всяка година организаторите си задават въпроса доколко е успешен форума в намирането на работа на кандидатите. През изминалата година 77% от участниците на форум Кариера в България. Защо не? 2012 са намерили работодател, който харесват. Макар че информираността е основната цел на събитието, е важно да се знае и колко българи от чужбина са се завърнали и реализирали успешно тук. Затова стартира и проектът „Аз избрах! Кариера в България. Защо не?”, в който вече над 30 човека са разказали своята история за успеха обратно в родината.

Блогът на българите в Австрия „Меланж Булгарен“ е официален медиен партньор на събитието.

________________________

Още по темата:

„Защо да остана в България?“ – отговорът ще намерите на „Кариера в България:Защо не?“

Ако сте се върнали от чужбина и искате да споделите своята история

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации