8.9 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоБизнес, закони и политикабизнес„Защо да остана в България?” – отговорът ще намерите на „Кариера в...

„Защо да остана в България?” – отговорът ще намерите на „Кариера в България: Защо не?”

-- Реклама --

kariera v BGВъпроси като „Защо да остана в България?” ще са основен акцент в конферентната програма на форума „Кариера в България: Защо не?”. Шестото поредно издание на инициативата ще се проведе на 12 септември 2013 г. в Интер Експо Център, София. В момента на www.karieravbulgaria.com тече безплатната регистрация за всички българи с опит и/или образование в чужбина, които искат да научат повече за възможностите за професионална реализация в България.

Организаторите от сдружение Тук-Там и фондация Идентичност за България вече над 5 години събират отговори на въпроси като “Защо се върна в България?”. Тази година форумът ще опита да събере впечатленията на онези, които вече от няколко години да се завърнали и установили. Програмата ще се излъчва онлайн, благодарение на Kabinata и OFFNews. За първа година в различни градове българи по света ще организират и локални събития, за да гледат форума, да обсъждат темите и да задават въпроси онлайн на гостите.

Събитието и тази година е под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев и с подкрепата на Държавна агенция за българите в чужбина.

Форумът ще бъде открит от ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев, който също се завръща в родината, след като работи навън.

Първата панелна дискусия от семинарната програма ще бъде на тема “България 2020: Перспективи и рискове”, на която модератор ще бъде журналистът Иван Бедров. С нея ще започне преходът от общото към личното, който ще е акцент на тазгодишното издание на форума. Участници в дискусията ще бъдат и две дами на позиция изпълнителен директор (Зоя Паунова от Астра Зенека и Елица Панайотова от София Тех Парк).

Събитието ще представи и амбициозното “Кафене на секторите”, в което са поканени цели 18 лектора. Във всеки сектор ще има по двама лектори – сферите са Предприемачество; Образование и култура; Финанси, банково дело и консултантски услуги; IT; Право и данъци; Маркетинг, реклама и PR; НПО и гражданско общество; Обществен сектор; Индустрия.

Като част от програмата ще вдъхновяват няколко 10-минутни презентации на тема “Успехът в България”. Всеки от лекторите ще сподели своите “рецепти” за успешна реализация в родината и своите причини да бъде тук. Сред говорителите са редица предприемачи като Адел Закут, Елена Маринова, Маги Малеева, Невен Дилков, Свилен Класанов и Цветан Лъжански.

Финалната дискусия ще даде възможност на поканените лектори да споделят в кратки презентации защо са избрали да останат в България. Поканени са хора, които са в родината от 3, 5, 10 или повече години, като например Константин Христов от Sensika и Симона Чаръкчиева от Vivacom. Поканени са и участници от проекта “Аз избрах! Кариера в България. Защо не?”, който от тази година събира историите за успеха на завърнали се българи.

Гостите на форума ще могат да се възползват от лични кариерни консултации със специалисти в човешките ресурси и да присъстват на специализирани фирмени презентации. След успешното приключване на програмата, участниците във форума ще могат да се позабавляват на After Party от 21:00 в Studio 5 (НДК).

Пълната програма на форума може да се види на http://www.karieravbulgaria.com.

За контакти и повече информация:

ЗА ПОСЕТИТЕЛИ / КАНДИДАТИEmail: kandidati@karieravbulgaria.comМила Натудова, Тук-Там

Моб: +359 988 920 462

ЗА ИЗЛОЖИТЕЛИ / РАБОТОДАТЕЛИ / СПОНСОРИ / МЕДИИ

Email: firmi@karieravbulgaria.com

Теменужка Спирова, Back2BG

Моб: +359 882 972 255

ЗА ОБЩИ ВЪПРОСИEmail: info@karieravbulgaria.com 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации