6.8 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияБойко Борисов на среща на ЕНП във Виена

Бойко Борисов на среща на ЕНП във Виена

-- Реклама --

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов присъства на срещата на върха на членовете на Европейската народна партия, провела се на 20 юни 2013 във Виена.

Бойко Борисов трябваше да напусне преждевременно срещата на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, за да пристигне навреме за големия форум.

По време на срещата ПП Герб е получила пълната подкрепа на

Bojko Borisow EPPлидерите на партиите-членки на Европейската народна партия, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В началото на форума президентът на ЕНП Вилфрид Мартенс е изразил задоволството си, че дясната партия ГЕРБ е успяла да победи популизма на социалистите на парламентарните избори в България.

„Това е поредната победа на ГЕРБ, както и първият подобен успех в съвременната българска история, при който партията, която е била на власт преди изборите, отново печели най-много гласове“, е подчертал Мартенс пред лидерите от ЕНП.

Българите отново дадоха доверието си на ГЕРБ и приложените реформите от правителството на Бойко Борисов, защото искат страната им да напредва и знаят, че само ГЕРБ има решимостта да постигне тази цел, отбелязал още Мартенс.

Bojko

В рамките на форума председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов е разговарял и с председателя на Групата на ЕНП в Европарламента Джоузеф Дол и генералния секретар на партията Антонио Лопез. Борисов е запознал лидерите от ЕНП с политическата криза в България и безпрецедентните скандали на новото българско правителство на БСП, ДПС и Атака. „От както встъпиха в длъжност, кабинетът и парламентът се занимават единствено и само със силовите структури на държавата, докато икономиката и социалните мерки са оставени на заден план. Процедурата за избиране на председател на ДАНС беше променена в интерес на едно единствено лице – Делян Пеевски, което беше в пълно противоречие с парламентарните норми и правила. Българските граждани по категоричен начин показаха оценката си за новия кабинет и вече седмица протестират по площадите в цялата страна с искания за оставка и предсрочни избори. Няма назначени областни управители, назначават се спорни фигури за заместник-министри и съветници. Работодателите и индустриалците в България призоваха за нови избори без отлагане, нещо повече – българският президент свали одобрението си от новото правителство“, заявил още Борисов по време на срещата.

Президентът на ЕНП Вилфрид Мартенс и председателя на Групата на ЕНП в ЕП Джоузеф Дол са определили като абсурдни и несъстоятелни твърденията, че ЕНП сваля доверието си от ГЕРБ.

снимка Flickr.com

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации