Как са гласували българите в Австрия

13. май 2013 | By | 9 коментара More

ГЕРБ е събрал най-много гласове. На второ място е КП Демократи за силна България и Български демократичен форум.

gerb na BGПартия ГЕРБ е събрала 461 гласа, коалицията на Иван Костов – 200, а Коалция за България – 183. Следват България на гражданите със 123 гласа, Зелените – 84, Атака с 83 и ДПС със 70. Общият брой на гласувалите е 1551.

Вижте и останалите резултати директно от протоколите на СИК-Виена.

izbiratelen spisak 1 (450 x 600)

izbiratelen spisak 2 (450 x 600)izbiratelen spisak 3 (450 x 600)izbiratelen spisak 4 (450 x 600)izbiratelen spisak 5 (450 x 600)

Category: България, политика

Comments (9)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Стойка Георгиев каза:

  Леле тия полудяха.Има още луди тука да гласуват за тоя Костов.Луда работа. И за комунягите.Абе хора събудете се…….

 2. Yordan каза:

  До кога, “ разни икономически и други бегълци“ ще имат право да ми харчат от данъците,че и да проявяват претенции,относно разните им сърбежи…?!

  • Анонимен каза:

   Ами поне докато „разните икономически и други бегълци“ изхранват цели села и градове в България с труда си. Направете си сам справка колко пари внасят емигрантите в България и ще видите, че не само не харчат от данъците, но и са най-големия чуждестранен инвеститор в страната. Е, имат право да упражнят конституционното си право да гласуват, нали?!

 3. Karschalakova каза:

  В Грац живеят официялно 3000 българи. До кога ще ги карате да разпечатват, да ходят до пощата да пускат разни писма, като излизат от работа или лекции? До кога ще ги карате да пътуват до Виена, та Грац е втория по големина град в Австрия. Или не ви пука дали ще осигурите възможност повече българи да упражнят конституционното си право на глас. Много добре знаете, че голяма част от българите са икономически бегълци и искат да се върнат в България и хич не им е безразлично какво става там. Работата ви е да улеснявате живота на българите в Австрия. Правете го.

  • Ваня каза:

   Не ми стана много ясно, г-жо Каршалакова, от кого очаквате да прави живота на българите в Грац по-лесен. Гневът ви е справедлив, но към кого е насочен? В Грац живеят 3 000 българи. Чудесно, но само ЕДИН от тях е подал предварително заявление за гласуване. А по закон, за да се разкрие секция в населено място като Грац трябват минимум СТО заявления! Кой да ги събере? Изборите в чужбина от години са на принципа „Направи си сам“. Там ни е проблемът на българите – оплакваме се и чакаме някой друг да ни улесни, уреди и оправи живота.

   • Стойка Георгиев каза:

    Атака кажи и .Абсолютно.Мързи ни да се регистрираме и после мрънкаме. Все си мисля че тя и да имаше секция пак нямаше да гласува.

  • Стойка Георгиев каза:

   Абе ,ако се бяхме сетили да се регистрираме хората щяха да ни направят секция.
   Вие преди да критикувате кажете защо не се регистрахте като искате да гласувате в Грац?

 4. drchnflgr каза:

  не народ, а мърша

Leave a Reply