6 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБългарин купи апартамент за милиони във Виена

Българин купи апартамент за милиони във Виена

-- Реклама --

palais-principe_Foltin001_1366375888796364Българин притежава апартамент в един от най-скъпите домове във Виена и ще е съсед с милиардери от целия свят. Това съобщи австрийският вестник Wirtschaftsblatt.

Става дума за собственика на строителна фирма Христо Христов, който ще е буквално врата до врата до руски, немски, австрийски и други богаташи.

„Пале Принчипе“, намиращ се съвсем близо до катедралата „Свети Стефан“, е построено в стил „сецесион” и след пълната реставрация на сградaта се превърна в магнит за богатите бизнесмени.

Един квадратен метър в луксозната сграда струва между 10 и 27 хиляди евро, като жилищата варират от 90 до 500 квадратни метра. Най-скъпото от тях е над 14,2 милиона евро. Христов е избрал едно от „най-евтините“, който едва ли струва по-малко от 2 милиона и 250 хиляди лева, коментира вестник „24 часа“.

Българинът ще бъде съсед с руския банкер Алексей Ананиев. Според американското издание „Форбс” той  притежаващ общо 1,7 милиарда долара.  Руснакът е купил цял етаж с големина 800 квадратни метра за сумата от само 520 млн.евро. Сред новодомците са седмият по богатство в Украйна стоманен магнат Олексий Мартинов (2,1 милиарда долара) и шефът на веригата за техника „Озирис“ – Хорст Пихлмюлер. Сред другите съседи на Христов ще са Виталий Вяткин – шеф на „Газпром Нефт Трейдинг“ и министърът на енергетиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Даен ал Хамли.

Постройката на Hohen Markt 12 бе закупена през 2010 година от инвестиционното дружество JP Immobilien.Тя обхваща 6 етажа и е построена в неокласически стил.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации