7.3 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрийските медии: Българското правителство подаде оставка

Австрийските медии: Българското правителство подаде оставка

-- Реклама --

BojkoАвстрийските медии също реагираха на новината за подадената от премиера Бойко Борисов оставка на правителството.

Die Presse съобщава, че причина за оттеглянето на кабинета са силните протести на населението срещу строгата политика за ограничаване на разходите. Десетки хиляди българи повече от седмица протестират срещу високите цени на тока и монопола и енерго-разпределителните дружества, отбелязва вестникът в своето електронно издание.

„Нека народът реши“ – цитира българския премиер Kurier и допълва, че Бойко Борисов категорично отказва да участва в правителство, при което полицията бие народа. По време на протестите се е стигнало до директен сблъсък между демонстранти и полиция, в резултат на който 15 човека са били ранени, а 11 – арестувани. Изданието допълва, че в знак на протест са били изгорени автомобили на EVN.

Der Standard подчертава, че България е най-бедната страна в Европейския съюз и че само след няколко месеца е трябвало да се проведат редовните парламентарни избори. От вестника припомнят, че в резултат на силните протести в понеделник оставка е подал финансовият министър Симеон Дянков.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации