12.9 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияИнформационно-консултативен ден по социални и трудови въпроси

Информационно-консултативен ден по социални и трудови въпроси

-- Реклама --

infoЗачита ли се в Австрия трудовият стаж придобит в България? А в друга държава от Европейския съюз? Имате проблеми с работодателя или със социалното си осигуряване? С тези и много други въпроси може да се обърнете към служителите от Службата по трудовите и социалните въпроси към посолството на Република България в Република Австрия и Консултантски център за нови европейски граждани „Компас“.

Приемният ден за български и австрийски граждани ще се проведе на 1 март (петък) 2013 г. от 09.00 до 18.00 ч.  в Консултантски център за нови европейски граждани „Компас” на адрес: Familienplatz 6, 1160  Виена

 По време на приемния ден ще бъдат извършвани консултации в следните области:

  • възможности за трудова заетост на български граждани и достъп до пазара на труда в Австрия
  • възможности за трудова заетост на граждани на държави-членки на ЕС и достъп до пазара на труда в  България
  • координация на системите за социална сигурност – социално осигуряване, здравно осигуряване, пенсионно осигуряване, обезщетение при безработица, при злополуки и заболяване, семейни плащания и др.

Препоръчително е да се запише предварително час на
телефон 0043 699 19035035 или
електронен адрес: social@embassybulgaria.at или office@eukompass.at   като   посочите имената си, предпочитан час за консултация и възможности за обратна връзка.

Консултациите са безплатни и се предлагат по желание на български или немски език.

ВАЖНО!!!
На 01.03, петък, в 17 часа всички студенти са поканени на среща със социалното Аташе на Република България Др.Тинка Троева в офиса на КОМПАС! Предмет на дискусия ще са актуални теми и въпроси, свързани с пребиваването на българските студенти в Австрия!

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации