5.3 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияБългарските граждани зад граница могат да се освободят от здравноосигурителни вноски до...

Българските граждани зад граница могат да се освободят от здравноосигурителни вноски до края на годината

-- Реклама --

Българските граждани, които са напуснали страната преди 31 декември 2011 г., могат да се освободят от плащането на здравноосигурителни вноски у нас и за стари периоди до 31 декември 2011 г. За целта те трябва да подадат декларация и заявление за напускане на страната до 31 декември 2012 г., припомниха от Националната агенция по приходите.

Най-лесният и бърз начин това да стане е по пощата. От НАП обаче предупреждават, че за да се отразят промените в българската  здравна система, трябва да се подадат и двата документа – и декларацията, и заявлението.

От досегашната си практика служителите на агенцията отчитат, че често срещан пропуск е непосочването в декларацията на конкретна дата за напускане на страната, а само месец и година или само година. По този начин документите не могат да бъда обработени, въпреки, че са получени в съответния офис на НАП. За по-бързо отстраняване на несъответствията, от агенцията съветват, когато декларацията и заявлението се изпращат по пощата, да се посочва електронен адрес за контакт, а при възможност и телефон или човек, с когото данъчните могат да се свържат на територията на България.

Допълнителна информация за реда за освобождаване от задължението за плащане на здравни вноски, необходимите документи и попълването на декларацията може да се получи от Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна. Българите, пребиваващи в чужбина могат да зададат въпросите си и чрез електронната поща на адрес infocenter@nra.bg

Още по темата:

_____________________

Българите в чужбина могат да не плащат здравни вноски в България

Предишна статия
Следваща статия
СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации