12.9 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияВНИМАНИЕ - ново застрояване в Рила и възраждане на проекта Супер Паничище

ВНИМАНИЕ – ново застрояване в Рила и възраждане на проекта Супер Паничище

-- Реклама --

Организацията „За да остане природа“ разпрати тревожно писмо, алармиращо за подновяване на проекта Супер Паничище в Рила, който беше спрян.

ВНИМАНИЕ – ново застрояване в Рила и възраждане на проекта Супер Паничище, който спряхме преди време! Община Сапарева баня предлага презастрояване на Паничище! На фона на горещата подкрепа на кмета Сашо Иванов за скандалните промени в Закона за горите, на страницата на РИОСВ Перник беше публикуван доклад за оценка за съвместимост на подробен устройствен план на Паничище. Планът предвижда изграждане на „нови хотелски комплекси и ваканционни селища“ с 5000 легла, административен център, центрове за търговия, услуги, питейни заведения и др. И всичко това не долу до Сапарева баня, където местните хора да имат приходи от туризъм, а горе – на 1500 метра надморска височина върху вековните рилски иглолистни гори. Поредното застрояване, поредните грозни хотели за сметка на нашите гори и планини! Докога?!? Все още можем да ги спрем! Молим всички заинтересовани страни да изпратят становища до петък (13ти юли) с обратна разписка до РИОСВ Перник. Ако нямате възможност да направите обстоен анализ, използвайте за основа становището което ще качим тук. http://www.pk.riosv-pernik.com/index.php?option=com_content&view=article&id=452:dosvpuppanichishte&catid=44:dokladi&Itemid=37

Извадка от доклада: Предвижда се курортният комплекс в Паничище да представлява структурно звено на ОУП на туристически ски център „Паничище – Езерата – връх Кабул”, за който е изготвен и в процес на съгласуване Общ устройствен план от март 2006 г. В плана са обособени следните образувания: – писти за алпийски дисциплини (10 -14); – писти за бегови дисциплини (3); – туристически пътеки, които могат да се ползват като ски-пътища(7-9); – кабинков лифт от Сапарева баня до Паничище; – седалкови лифтове (8-11); – ски влекове (8);зона за екстремни спортове и делтапланеризъм (1) – обекти за подслон и обслужване с капацитет 6485 – 6665 легла в т.ч.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации