14.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрия«Концерт в лятна нощ» с Виенската филхармония и Густаво Дудамел

«Концерт в лятна нощ» с Виенската филхармония и Густаво Дудамел

-- Реклама --

На 7 юни  от 21 ч. Виенската филхармония и диригентът Густаво Дудамел канят почитателите на класическата музика на едно музикално пиршество в парка на двореца Шьонбрун.

Информация на КомПРес София

Превърналият се вече в традиция «Концерт в лятна нощ» се провежда от 2004 г. на открито в парка на двореца. Спектакълът е подготвен с типичната за Виенската филхармония прецизност. Нетипичното е, че концертът е безплатен за всички желаещи. Световноизвестният ансамбъл иска да подари едно незабравимо преживяване на стохилядната публика, която ще се наслади на виртуозните изпълнения на живо.

В програмата са включени творби на Чайковски, Мусоргски, Бородин, Дебюси и Рихард Щраус. Благодарение на австрийската телевизия ORF, която ще предава концерта директно за цял свят, свидетели на музикалното събитие ще станат и милиони телевизионни зрители.

На диригентския пулт ще застане отново световна звезда – Густаво Дудамел, едно от новите диригентски имена в днешния музикален бизнес, който в момента работи на три континета. През 1999 г., едва 18-годишен, Дудамел е избран за ръководител на Младежкия венецуелски оркестър «Симон Боливар», с който продължава да гастролира по цял свят. Венецуелецът е музикален директор на Гьотеборгския симфоничен оркестър (от 2007 г.) и на филхармонията в Лос Анджелис (от 2009 г.). На 16 април 2007 г. венецуелската звезда дирижира Симфоничния оркестър на щутгартското радио на концерта по случай 80-годишнината на Папа Бенедикт ХVI във Ватикана. Международна известност Дудамел получава през 2004 г. като победител на първия Международен конкурс за диригенти «Густав Малер» в Бамберг, Германия. За първи път той дирижира Виенската филхармония през 2007 г., а първите му абонаментни концерти със световноизвестния оркестър се провеждат през 2011 г.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации