5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияКонкурс "Лого на България за един лев"

Конкурс „Лого на България за един лев“

-- Реклама --

От втори май днес стартира алтернативният конкурс „Лого на България за 1 лев“, чиито организатор е Фондация „Идентичност за България“

На специална пресконференция, която ще се състои на 13 май в БТА, ще бъде представен конкурсът, както и много други иновативни инициативи и кампании на фондацията, която е продължение на проекти като Back2BG.com и Форум „Кариера в България. Защо не?“.

Целта на конкурса е да бъде предоставена възможност на талантливите български дизайнери и художници да участват в създаването на „емблема“ на България, която да бъде разпространявана свободно по света.

Идеята на инициативата е да представи България с едно иновативно и съвременно лого, за което няма да са необходими милиони левове, които да бъдат предоставени на съмнителни фирми за разработването на бранд стратегия за страната.

Вярваме, че идентичността на България трябва да дойде от нас – българските граждани, а не от фирми, избрани чрез конкурси, будещи недоверие и скептицизъм. Всеки от нас е отговорен за името на България, затова знакът на Родината ни трябва да принадлежи на всички нас!

Журито на конкурса ще бъде съставено от известни български професионалисти в сферата на графичния и уеб дизайн, изобразителното изкуство, масовите комуникации, маркетинга, онлайн медиите, както и създателите на едни от най-известните културни фестивали в България.

Кандидатите трябва да представят логото на България под формата на графичен елемент или емблема. Критериите за оценяване, условията за участие на кандидатите, както и всички важни дати за етапите на конкурса можете да прочетете на сайта на Фонадация „Идентичност за България“.

Вярваме в благородната кауза на тази инициатива, благодарение на която всеки българин в страната и чужбина ще може да използва логото-победител единствено с некомерсиални цели, за да разпространява съвременния имидж и уникалната идентичност на България.

 Пожелаваме успех на всички, които ще се включат в създаването на една съвременна и иновативна визия, която България заслужава!

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации