5.2 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоМеланжЦветна разходка за лакомници

Цветна разходка за лакомници

-- Реклама --

На коледните базари човек може не само да пие пунш и греяно вино, но и да похапне ароматни, домашно приготвени сладкиши и куп други вкусотийки

Снимки Елица Ценова и Весела Петрова

Сигурно вече сте забелязали, че нашия блог много си падаме по вкусотийките. Все екпериментираме и опитваме нови аромати и рецепти 🙂 Затова и не можем да се въздържим да не ви поканим на една вкусна разходка из виенските коледни базари. А там щандовете са отрупани с огромни брецели, захарни пръчици, медени сладки, захаросани бадеми, домашна шунка, още цвърчащи на огъня наденички, печени картофи и още, и още, и още…

Забележка: Не предприемайте разходката на празен стомах. Не се препоръчва за злоядковци, мърморковци и хора без чувство за хумор.

Представете си, че искате да построите къщичката от приказката за Хензел и Гретел. Ще ви бъдат необходими еклери, понички, кифлички с орехи и бишкоти за основата.

 

 

 

 

 

 

 

За украсата може да разчитате на различни видове сладки

 

 

 

 

бонбони

и разбира се, захарни пръчици!

 

 

 

 

 

А какво е кулинарното пиршество без шоколадови ябълки?! Да не забравяме, че шоколадовото фондю ще облее щедро всеки желан от вас плод – банан, ягодка или слива.

Захаросаните бадеми, фъстъци и лешници ги оставяме най-накрая. Те са ни любими – хрупкавата карамелена коричка ухае на препечена захар, канела и мъничко ванилия. И се топи в устата. Ммммм….

Не мислете, че тук има изкушения само за любителите на сладкиши. Може да опитате домашно приготвена шунка и сушено месо по стара семейна рецепта.

 

 

 

 

 

Наденичките цвърчат привлекателно на скарата и само трябва да изберете – с кашкавал, с бекон, по-лютички или без много подправки. Пред тези щандове се тълпи толкова много народ, че не успяхме да проверем обектива на фотоапарата 🙁

Друго солено изкушение тук са огромните печени картофи. Те са специален сорт. Така приготвени може да ги намерите само по Коледа – изпечени в пещ, разцепени на две и пълнени със сос.

Със сигурност има още много кулинарни изкушения, но нека спрем дотук 🙂

 

Весела, сита и красива Коледа, приятели!

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации