5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеПодаръци ще има за всички от сърце

Подаръци ще има за всички от сърце

-- Реклама --

С много песни и танци децата от българо-австрийското училище „Св.св.Кирил и Методий“ посрещнаха Дядо Коледа

Едни от най-вълнуващите моменти в предколедната еуфория са тържествата на децата  в детската градина и училище. В събота (17 декември) в залата на БКИ „Дом Витгенщайн” възпитаниците на българо-австрийското училище „Св.св.Кирил и Методий” във Виена зарадваха многобройната публика с непринудените си изпълнения.

Родители, баби,  дядовци и деца изпълниха салона, за да се насладят на програмата, подготвена от малчуганите. Въпреки натовареното си ученическо ежедневие,  децата бяха научили много песни и стихотворения посветени на празника.

Г-жа Ирина Владикова, директор на училището, поздрави присъстващите и пожела весели и щастливи празници на всички. Тя призова родителите през следващата година да бъдат по-активни в решаването на школските проблеми.

Весела сценка за патилата на Зайо Байо, Вълка и Снежния човек представиха по-големите каки и батковци от 4-ти клас.

 

 

 

Първокласниците и децата от предучилищната група бяха подготвили песнички и стихотворения. Те бяха подкрепяни от своите преподаватели Анета Геренлиева, Сълзица Громан, Красимира Шарф и Лора Вихрова.

И разбира се, най-дългоочакваният момент бе пристигането на Дядо Коледа! Той зарадва всички присъстващи деца с подаръци.

След тържеството гости и изпълнители се почерпиха с вкусни сладкиши, баница и питка. Коледният базар предлагаше красиви украшения, картички и сувенири изработени от учениците.

На голям интерес се радваше и новият брой на училищното списание „Патиланци”, в което децата са написали свои стихотворения и есета и са украсили с пъстри рисунки.  На корицата грее коледната картина на Карина Дюлгерова от 3а клас, която спечели първа награда в конкурса за рисунка.

 Из списание „Патиланци”

Ако бях богат за един ден, бих си купил Нинтендо 3 DC, IPhone, IPod, собствен ресторант, кино, една вила с басейн, два крокодила за домашни любимци. С моите приятели бих отишъл в Япония и Холивуд. С моите пари бих построил една кола с ракети, GPS, лазери, пушки, оръдия. Бих измислил една нова машина, дето хората да влизат във всеки филм. Аз бих споделил моите пари с баба и дядо. На приятелите също бих помогнал, за да сбъдна техните желания. Бих помогнал на децата, които нямат дом и храна. Аз ще помагам на всеки дето има нужда от помощ (пари). Аз съм добър човек и всеки човек е мой приятел. Щом мога – ще помогна. (Радо, 3а клас)

Ако получа голямо богатство ще направя следното: малка част от богатството ще оставя за себе си, а с голямата част ще помогна на децата, които имат нужда от храна, дрехи, играчки или лечение и на семейството ми, ако има нужда. ( Анита, 3а клас)

 

Есен в полето

Слънце, грозде и вина,

Есента е виж дошла,

Златна, морна,  спълни шепи

Иска да нахрани всеки.

Слънчо топличко блести,

Гледа – във полето труд кипи.

Есенни листа дъбът навява,

И не спират във гората шум и врява.

Белослава Узунова (4А клас)

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации