10.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоМеланжПокана към ЕС гражданите: споделете историите си, свързани с единния пазар

Покана към ЕС гражданите: споделете историите си, свързани с единния пазар

-- Реклама --

БРЮКСЕЛ. Да пътуваме, работим и живеем в Европа, означава да се справяме с трудности. Единният европейски пазар е прекрасно постижение, но в никакъв случай не и лесно. На адрес www.tellusyourstory.eu граждани, бизнесмени и организации вече могат да споделят истинските си истории, свързани с него. По този начин те биха могли да вдъхновят решенията за бъдещето на Единния пазар. Авторите на петте най-впечатляващи истории ще бъдат поканени на Single Market Forum (Форума на единния пазар) в Краков, Полша, през октомври. Освен това те ще участват в кратък филм, който ще бъде излъчен по време на тази важна конференция.

 РЕГЛАМЕНТ

Европа невинаги съумява да разреши онези проблеми, създадени от различията в езиците и културата или от разстоянията. Но по-доброто икономическо сътрудничество, съгласуването на правилата и ограничаването на практическите бариери са цели, които са се превърнали в реалност, и Европейският съюз ще продължава и занапред да работи в тази посока. Затова, ако сте се сблъсквали с трансгранични препятствия, които са причинили значително неудобство на бизнеса или личния ви живот, „Споделете своята история!“. Разбира се, ако сте получили ценна подкрепа и сте постигнали успехи въпреки първоначалните проблеми или ако просто искате да споделите своя трансграничен опит, вашият разказ също би могъл да бъде един от избраните пет.

 ТЕМАТИКА

Европейската комисия (ЕК), Европейският парламент (ЕП) и бъдещото полско председателство на Съвета организират съвместно конкурса. Историите ще бъдат приемани до 24 юни, когато журито ще избере петимата победители.  

Ето и някои предизвикателства, които биха могли да бъдат тема на разказ:

– Легализиране на моята диплома в друга държава членка

– Социалната ми осигуровка, когато живея зад граница

– Получаване на пенсия след преместването ми в чужбина

– Получаване на разрешително за пребиваване в друга държава членка

 – Прекратяване на двойното облагане, когато работим в друга държава

– Организиране на бизнеса в чужбина

– Трансграничен онлайн шопинг в Европа

ПОЛЕЗНИ @ АДРЕСИ

www.Tellusyourstory.eu

http://tinyurl.com/SMF2011 – малко информация относно Single Market Forum. Вижте видеоклипа на кампанията тук – http://www.youtube.com/watch?v=STWdLaEy4wI

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ  

Елена Брайкова

„Юнайтед Партнърс“

elena.braykova@united-partners.com

Tел. 02/832-33-44

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации