6.5 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоМеланжZeit.Geschichten

Zeit.Geschichten

-- Реклама --

… или на лов за истории

ТЕКСТ Пламена Александрова

40-има младежи – стипендианти на START-Wien, излизат на Бруненмаркт във Виена да търсят историите на хората, минаващи оттам. Забавни или тъжни, кратки или дълги – лични истории. Важни истории.

Не всичко обаче преминава толкова гладко, както учениците са си мислели в началото. Оказало се, че много от хората не искали да разказват за себе си. Или пък разказвали с удоволствие, но не искали историите им да бъдат публикувани. А и как да напишеш една разказана история на хартия, без да загуби автентичността си.

Преодолели всички тези трудности, стипендиантите се радват да представят книга, пълна с историите на хора от различни култури, предадени така, както авторите им са ги разказали – с много емоции и вълнения.

START-Wien е проект на фондация Crespo под патронажа на Министерството на вътрешните работи на Австрия (BM.I) със сътрудничеството на Икономическата камара-Виена (Wirtschaftskammer Wien). Всяка година 40 ангажирани и талантливи деца с мигрантски произход получават стипендия по програмата START-Wien.на (Wirtschaftskammer Wien).

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации