7.3 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЗапочват Австрийските музикални седмици в България

Започват Австрийските музикални седмици в България

-- Реклама --

На 21 април в София за 15-и пореден път се откриват Австрийските музикални седмици в България. Фестивалът започва с изпълнение на Софийската филхармония с диригент роденият в Москва, но живеещ от 20 години във Виена Алексей Корниенко.

Солист на концерта ще бъде световноизвестният цигулар Кристоф Конц. През 1997 г., още като дете, той участва в канадския филм „Червената цигулка“, спечелил „Оскар“ за филмова музика.

Фестивалът се провежда под патронажа на Вежди Рашидов, министър на културата на Р България, и Негово превъзходителство Герхард Райвегер, посланик на Р Австрия в България. Програмата включва 16 концерта в градовете София, Пловдив, Видин, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Бургас и Варна, както и четири майсторски класа в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ в София.

„Тези Седмици са израз на тесните културни връзки между България и Австрия в областта на музиката, които ние искаме да поддържаме и разширяваме – коментира Н.пр. Герхард Райвегер. – Искаме да поставим нашите музикални срещи в по-голяма европейска рамка. 2011-а е година на дунавското сътрудничество и Стратегията на Европейския съюз за Дунавското пространство ще придаде нов фокус на съвместната работа между дунавските държави. Ето защо избрахме за символ на Австрийските музикални седмици през 2011 г. свързващата ивица на Дунав и поставихме в центъра на вниманието музиката на Дунавския регион“.

Предишна статия
Следваща статия
СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации