9.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияДа надникнем в архивите - кратък преглед на свършеното през януари и...

Да надникнем в архивите – кратък преглед на свършеното през януари и фервуари

-- Реклама --

Дойде и краят на февруари, а с него, надяваме се, и краят на зимата. Преди да започнем да мечтаем за пролетта, кокичетата и слънцето, трябва отново да надникнем в архивите и да видим какво сме свършили през първите два месеца на годината. Но преди това, трябва да кажем няколко думи.

Скъпи приятели на Меланжбулгарен, през тези два месеца посещаемостта на нашия блог се увеличи два пъти! Този успех ни радва много, той ни окуражава, но и ни задължава да бъдем още по-добри, по-интересени и разнообразни. Вашите идеи и предложения са винаги добре дошли. Благодарим ви за посещаемостта, за коментарите и за оставените позитивни оценки!

И така, нашият отчет:

Започнахме с нещо красиво – Дора Делийска и нейният най-нов компакт диск, който събира валсове и балади на Ференц Лист и Фредерик Шопен. След това забихме поглед в земята, за да не се изкушаваме от големите следколедни разпродажби – така ни посъветва Емилия Кирилова в „За обедната почивка и разпродажбите”.  Мъжете може и да не се вълнуват от разпродажбите, защото те винаги са готови да платят за своите любими играчки. „Тост за Нейно величество Джаджата” вдигна Емил Ценов, специалист по Hi-FI, TV и прочиее мъжки джаджи.

За това как психологията и астрологията помагат на хората да вземат решение или да се справят с даден проблем, разказва Оксана Станчева  в интервюто на Кремена Вълкова.

Насред зима не се поколебахме да тръгнем с Йордан Гергов и Силвана Тренкова към Родопите, за да разгадаем мистерията Белинташ.

Не пропуснахме и концерта на Владимир Кърпов и Келвин Шолор в Бад Ишъл.

За съжаление, през януари научихме за смъртта на едно прекрасно 25-годишно момче – Тома Каркински и за неговата битка с левкемията. Тома загуби своята битка, но остави един уебсайт, който има за цел да запознае обществото с донорството на стволови клетки.

Ако и вие сте в катергорията изучаващи немски език, със сигурност сте се запознали с 10-те (не)традиционни начина да научиш немски език, които Доника Цветанова споделя.

Търсите добра работа в България – тогава непременно трябва да знаете повече за Workinbg.com.

През февруари имахме възможност да се насладим на изложбата на невероятния български художник Димитър Свиленов в БКИ „Дом Витгенщайн” във Виена. В откровен разговор с Елица Ценова той споделя, че „Смисълът на всичко е в това, че Вселената ни обича”.

Е, нямаше как да пропуснем двата празника – на виното и любовта. Милена Миланова ни телепортира на планетата Х, за да разберем как хиксианците празнуват св.Валентин.

В „За страховете и хората” Александър Цветков разглежда страховете на обикновените австрийски граждани от отпадането на ограниченията на пазара на труда за осем източноевропейски държави.

А затова, че Баба Марта наближава ни припомниха българчетата от Линц със своята невероятна творческа работилница.

Е, вече смело може да стъпим в новия месец, за който вече сме приготвили Меланж от новини, срещи с интересни личности, коментари и полезна информация.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации