10.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНов уебсайт предлага възможност за добра работа в България

Нов уебсайт предлага възможност за добра работа в България

-- Реклама --

 Според  някои изследвания сред българските студенти в чужбина, голяма част от младите хора предпочитат да не се завръщат в България, а да потърсят своята реализация зад граница. Основните причини за това решение са трудностите при намиране на подходяща работа в България, която да отговаря на придобитото образование и професионална квалификация, както и разликите в заплащането и стандарта на живот. От друга страна, вече се забелязва и тенденция за завръщане на българи от чужбина. Икономическата криза в голяма степен ограничи и затрудни пазара на труда и в развитите държави в Европа,  и в САЩ. В същото време възможностите за добра кариера в България се умножават. Именно на тази тенденция разчитат и инициаторите на проекта Workingbg.com.

Съвместно с Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта те създават интернет базирана платформа за привличане на квалифицирани кадри от чужбина. За разлика от повечето други уебсайтове, предлагащи възможности за търсене на работа, workingbg.com е специализиран в набирането на кадри за експертни и мениджърски позиции, предлагани от успешни български компании или големи международни корпорации. Това обуславя и двуезичността на сайта. Създателите на тази интерактивна платформа си поставят амбициозната цел да привлекат млади хора от чужбина, които да започнат или продължат професионалното си развитие в България. Тези, които посетят сайта ще намерят:

–          Високи позиции в развити и утвърдени български и международни компании

–          Достъп до специализирани източници, предоставящи различни възможности за работа

–          Оптимална комбинация от функционалности за търсене на работа в множество сфери и индустрии в България

–          Голям избор от стажантски програми, които дават възможност на студенти или току-що завършилите да придобият първоначален практически опит

–          Информация за пазара на труда в България

За повече информация: http://www.workinbg.com

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации