5.3 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНа 9 ноември във Виена ще се проведе българо-австрийски Бизнес форум

На 9 ноември във Виена ще се проведе българо-австрийски Бизнес форум

-- Реклама --

Форумът се организира за трети пореден път по инициатива на Службата за търговско-икономическите въпроси във Виена (СТИВ) в сътрудничество с Федералната икономическа камара на Австрия и има за цел да представи на икономиката, бизнес климата, сфери за инвестиции на региони Русе и Перник пред австрийския бизнес.

Вече няколко години по ред Австрия е инвеститор номер едно в България и затова не е чудно, че повече от 100 средни и големи австрийски фирми за заявили своето участие. Големият им брой е поредното доказателство, че страната ни все още е атрактивна дестинация за австрийските инвестиции.

От българска страна във форума ще вземат участие представителите на министерството на икономиката, енергетиката и туризма – Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Агенцията за инвестиции и Валери Андреев, изпълнителен директор на “Националната компания индустриални зони”. Делегациите на Перник и Русе включват в състава си областния управител на Перник, кметовете на двата града и представители на областната и общински администрации, както и множество фирми от двата региона, които търсят бизнес партньори в Австрия.

Срещата ще бъде открита от доктор Рихард Шенц, вицепрезидент на Австрийската федерална камара и посланика на Р.България в Р.Австрия г-н Ради Найденов. Основен акцент в програмата ще бъдат докладите на изпълнителния директор на Агенцията за инвестиции Борислав Стефанов, който ще представи инвестиционните възможности в България в рамките на Европейската дунавска стратегия и на търговския представител на Австрия за България – г-н Михаел Ангерер, който ще разгледа актуалните европейски програми за подпомагане на България.  Предвидено е и достатъчно време за лични срещи и контакти между представителите на бизнеса от двете страни. “Проявеният интерес от австрийска страна и осъществените двустранни контакти досега показаха, че този тип икономически форум е ефективна форма за представяне на бизнес климата в България и възможностите за инвестиции в страната” – коментира г-н Валери Цеков, ръководител на Служба търговско-икономическите въпроси, посолство на Р България в Австрия.

Очакванията и от двете страни са не само за обмен на актуална информация относно юридическите и икономически възможности за бизнес в Австрия и България, но и за реализирането на контакти, които да прераснат в успешно бизнес партньорство.

Форумът ще се проведе на 9 ноември 2010 година от 9 часа в Rudolf Sallinger Saal, Wirtschaftskammer Osterreich, Wiedner Hauptstr.63 Wien 1040

Още по темата:

Австрия отново е инвеститор номер едно в България

Интервю с посланик Ради Найденов

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации